Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

obama-leykos-oikos3249edn

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε την ανάγκη για μια άμεση και χωρίς όρους ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, ενώ κάλεσε για μόνιμο τερματισμό των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας του 2012 και πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters πως για την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης στη Λωρίδα της Γάζας προϋπόθεση είναι ο αφοπλισμός των «τρομοκρατικών οργανώσεων» και η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ δεν έχουν καταλήξει
σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.
Το Σαββάτο όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε παράταση της κατάπαυσης του πυρός η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας δεν την αποδέχθηκε και έπληξε με ρουκέτες το Ισραήλ.
Την Κυριακή η Χαμάς ανακοίνωσε πως συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τοποθετείται αρνητικά.
Σε συνέντευξή του στο CNN ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία το Σάββατο το βράδυ με την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ.
Σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ θα αποδεχθεί τη νέα πρόταση της Χαμάς, ο Νετανιάχου απάντησε: «Η Χαμάς δεν αποδέχεται την εκεχειρία που η ίδια έχει εξαγγείλει και συνεχίζει να βάλει εναντίον μας ακόμη και τώρα».
Επίσης ο Νετανιάχου είπε παραδέχθηκε πως μοναδική επιλογή είναι η ειρηνευτική πρωτοβουλία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και πρόσθεσε ότι στόχος του Ισραήλ είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...