Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Δεν βοήθησε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ - Συνάντηση με Αναστασιάδη

Δηλώσεις του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη

«Όσο συνεχίζεται η τούρκικη αδιαλλαξία και επιθετικότητα τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και το περίφημο ‘κοινοτικό κεκτημένο’ βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά από τη συνάντηση που είχε στην ΑΘήνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Όπως είπε, «ούτε οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερο μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το Κυπριακό «ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν, ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».
«Άμεσα πρέπει να δοθεί τέλος στην κατοχή της Κύπρου, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν «δεν συμφωνεί με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι δεν έγινε κατανοητή η δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία γίνεται, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα από τα οποία κανείς δεν πρέπει να αφαιρείται ή να τα ξεχνά και αυτά είναι η Ε.Ε., οι υδρογονάνθρακες και οι έντονοι ανταγωνισμοί στην περιοχή, η πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και οι μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν στην περιοχή της Μεσογείου και βεβαίως αφορούν και την Κύπρο».
«Άρα να μείνουμε στη δήλωση αυτή, γιατί έτσι πρέπει κατά τη γνώμη μας να προβληθεί σωστά το Κυπριακό πρόβλημα και στην Ελλάδα και διεθνώς για να έχουμε επιτέλους κάποια αποτελέσματα σε μια πορεία» συνέχισε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...