Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

«Κλειδώνει» η Ντόρα για Επίτροπος


«Κλειδώνει» η Ντόρα για Επίτροπος
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο νέος επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει να έχουν κλειδώσει τα ονόματα των Επιτρόπων που θα σχηματίσουν την ομάδα με την οποία θα δουλέψει τα επόμενα χρόνια.
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως Γιούνκερ πιέζει τα κράτη – μέλη να επιλέξουν γυναίκες ώστε να μην απορριφθεί η σύνθεση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μη σεβασμό της αρχής της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων.
Η απερχόμενη Επιτροπή περιλάμβανε εννέα γυναίκες μεταξύ 28 επιτρόπων. Όμως, αυτή η ισορροπία ανατρέπεται επειδή οι υποψήφιοι που προτείνονται μέχρι στιγμής είναι άνδρες και ο Γιούνκερ ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για την επιλογή γυναικών. Η εξέλιξη αυτή «κλειδώνει» όπως είναι αναμενόμενο την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου, την οποία και επιθυμεί
διακαώς.
Αν και στους αρχικούς σχεδιασμούς του Σαμαρά η θέση προοριζόταν για τον Κωστή Χατζηδάκη, εντούτοις θεωρείται πολυτέλεια αυτή την ώρα να γίνουν διαπραγματεύσεις για το φύλο του ‘Έλληνα Επιτρόπου. Όλα δείχνουν πως η τοποθέτηση της Ντόρας έχει κλείσει, αν και ακούγονται και παράλληλα σενάρια (δεύτερη θητεία για τη Μαρία Δαμανάκη, Νίκη Τζαβέλα, κλπ) ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες.
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...