Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

GazaA5FD2A0115C26D3BA3BD2D

Συνθλίβοντας τις όποιες ελπίδες για άμεση λήξη των επιδρομών που πνίγουν τη Γάζα στο αίμα αμάχων, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί «πρέπει να είναι έτοιμοι για παρατεταμένη επιχείρηση», η οποία δεν θα λήξει πριν καταστραφούν τα τούνελ της Χαμάς.
«Δεν υπάρχει πιο δικαιολογημένος πόλεμος από αυτόν» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, διαμηνύοντας ότι η όποια μελλοντική λύση της κρίσης θα πρέπει να περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

«Χρειάζεται γενναιότητα και η αποφασιστικότητα για να πολεμήσουμε μία τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή μας» δήλωσε μιλώντας από τις εγκαταστάσεις του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ,.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένη στρατιωτική επιχείρηση» είπε ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι η επιχείρηση δεν θα τερματιστεί πριν καταστραφούν οι υπόγειες σήραγγες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, δήλωσε.
Μιλώντας μετά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν θα διστάσει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Γάζα και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του.
Το διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήλθε μετά το αιματοκύλισμα από βόμβες σε παιδική χαρά πάρκου και τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου της Γάζας, με τα παιδιά να πληρώνουν ξανά το βαρύτερο τίμημα, ανήμερα της μουσουλμανική εορτής Έιντ αλ-Φιτρ. Παράλληλα, τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή όταν πυρά από τη Γάζα έπληξαν κιμπούτς.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...