Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο και ρύθμιση των χρεών στο δημόσιο ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τι ζήτησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Χαρδούβελη


Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ρύθμιση όλων των χρεών στο δημόσιο σε 100 δόσεις ζήτησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι το μέτρο της εξίσωσης του φόρου δεν απέδωσε ούτε πέτυχε χτύπημα στο λαθρεμπόριο, έτσι ζητά την επανεξέταση του μέτρου και της εφαρμογής του και τη λήψη επιπλέον μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
«Τώρα που έχουμε προχωρήσει στα δημοσιονομικά πρέπει να δούμε το κοινωνικό πρόβλημα. Το δικαίωμα στην θέρμανση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών» ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Για τα φορολογικά, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ακόμη:

  • Μείωση ακόμη και διαγραφή παλαιών και νέων προστίμων, τα οποία στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67 δισ. ευρώ) υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι με την πύκνωση των φορολογικών υποχρεώσεων, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων από 1δισ. ευρώ το μήνα που είναι τώρα θα αυξηθεί στο 1,2 δισ. ευρώ κάθε μήνα.
  • Εκατό δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
  • Να καταργηθεί η υποχρέωση συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά τρίμηνο και να γίνει ετήσια. Να μην υποβάλλουν όσοι έχουν μικροποσά (π.χ. 5, 10, 20 ευρώ).
  • Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Να μειωθεί από το 5% στο 3% του συνολικού εισοδήματος το ποσοστό των ιατρικών δαπανών που απαιτείται για να ισχύει η έκπτωση φόρου.
  • Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι έχουν μηδενικά εισοδήματα Οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά την λήξη προθεσμίας (μετά 14 Ιουλίου) να μην έχουν την μηνιαία προσαύξηση του 1%.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης φέρεται να είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο, που θα ενσωματώνει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1δισ. ευρώ. Στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών, όπως: η διάταξη για την χάραξη του Αιγιαλού (αφαιρείται το κομμάτι για τη χρήση γης), η αφαίρεση του ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα, η κατάργηση υποχρέωσης για υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης θα έχουν συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με κύριο ζήτημα εκείνο της αξιολόγησης που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές, με την ανοιχτή διαφωνία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Περίπου 1 εκατομμύριο υπόχρεοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση...