Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΙ «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

lykouretzos-stylianidisB08DCE82D2AF64852

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία τοποθετούνται ουσιαστικά επί της φορολογικής πολιτικής και ζητούν δικαιότερη και αποτελεσματικότερη φορολόγηση, κατέθεσαν την Πέμπτη έξι βουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα οι: Γ. Βλάχος, Αλ.Κοντός, Ανδ. Λυκουρέντζος, Ευρ. Στυλιανίδης, Ιορ. Τζαμτζής και Κ. Τσιάρας.
Στο κείμενό της ερώτησής τους οι έξι βουλευτές επισημαίνουν τον κίνδυνος αποτυχίας στην επίτευξη των εισπρακτικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, εξ αιτίας της πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές απαιτήσεις.

Αναφέρονται σε «χιλιάδες παραδείγματα φορολογικών αδικιών σε βάρος μικρομεσαίων
επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών», οι οποίοι όπως τονίζουν, «σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να πράξουν το αδιανόητο, δηλαδή να πληρώσουν φόρους ίσους ή ακόμα και υψηλότερους των εισοδημάτων τους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης».
«Είναι προφανές ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει αίσθηση της δυσμενούς αυτής της πραγματικότητας και επεξεργάζεται προτάσεις φορολογικών ελαφρύνσεων. Κρίνεται αναγκαίο οι προτάσεις αυτές να στοχεύουν στην απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης και εκλογίκευσης των στόχων, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση ως προς τα έσοδα του Κράτους» σημειώνουν οι βουλευυτές, οι οποίοι σημειωτέον θεωρούνται καραμανλικής επιρροής.
Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να μειώσει
α) το τέλος επιτηδεύματος,
β) το ποσοστό προκαταβολής φόρου από το υπέρογκο 55%, γ) το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης,
δ) τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα,
ε) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Ζητούν επίσης την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος ως «ορίου της φτώχειας».
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...