Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ

Πλαίσιο κειμένου:  Σε  174%  ανέρχεται το δημόσιο χρέος της Χώρας  ήτοι σε 314,7 δις  ευρώ ,  είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της  ΕΕ. Δεύτερη  έρχεται η Ιταλία με χρέος  135.6% του ΑΕΠ και τρίτη η Πορτογαλία 132΄95%΄Αυτό το χρέος  ο Σαμαράς και ο Βνιζέλος το θεωρούν βιώσιμο και διακηρύττουν ότι το 2020 θα το μειώσουν σε 128% και το 2022 σε 117%.


Με έξη χρόνια συνεχόμενης ύφεσης, με χαμηλούς δείκτες παραγωγής, με μείωση των εξαγωγών, με υπερφορολόγηση, με τόσο υψηλό κόστος ενέργειας, με μηδενικές άμεσες επενδύσεις , με δείκτη ανεργίας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Είναι εντελώς αδύνατο να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος. Προφανώς  Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  λένε εν γνώση τους ψέματα στον Ελληνικό Λαό προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για την παραμονή τους στην εξουσία και τη συνέχιση της εκτέλεσης του Νεοφιλελεύθερου προγράμματος  με το οποίο ξεθεμελιώνουν την Ελληνική Κοινωνία και την Οικονομία και παραδίδουν την περιουσία του Ελληνικού στα ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Τώρα ποια εδώ που έφτασαν τα πράγματα μόνο η κινητοποίηση του Λαού μπορεί να τους σταματήσει. Μια κινητοποίηση που δεν θα χειραγωγείται από τα κόμματα και τους θλιβερούς εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και από τους ψευδο αριστερούς που ποντάρουν  στη δυστυχία των εργαζομένων για να διατηρήσουν τη Βουλευτική τους καρέκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...