Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τα 16 καυτά νομοσχέδια που έρχονται στα θερινά



Πλήθος νομοθετημάτων και νομοθετικών ρυθμίσεων επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής, που ξεκινούν τις εργασίες τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεκαέξι νομοσχέδια έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση στην καρδιά του καλοκαιριού, πολλά εκ των οποίων αποτελούν προαπαιτούμενα της τρόικας. Χαρακτηριστικό της βιασύνης της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι χθες, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα, να περάσει στο Β΄ Θερινό Τμήμα και το επίμαχο νομοσχέδιο για το «αντιρατσιστικό που
είχε παγώσει εδώ και μήνες».

Τρία κρίσιμα σχέδια νόμου φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, όπως είναι η «Επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών», οι «Ρυθμίσεις κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου», ενώ όσον αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο για την οριοθέτηση του αιγιαλού, το οποίο έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν αποκλείεται να πάει πιο πίσω χρονικά και να συζητηθεί τελικά στην Ολομέλεια. Δύο νομοσχέδια αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Παιδείας, η «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα» και η «Ειδική αγωγή και εκπαίδευση». Το σχέδιο νόμου για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» καθώς και η «Στρατηγική για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας για την περίοδο 2014- 2020» αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ στη φάση επεξεργασίας της ειδικής επιτροπής της Βουλής βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τη Στρατολογία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο νέος Ποινικής Δικονομίας θα ψηφιστούν από τα Θερινά Τμήματα. Επίσης, το υπουργείο Υγείας φέρνει το επίμαχο σχέδιο νόμου -«Σύσταση και καταστατικό της εταιρείας συστήματος αμοιβών νοσοκομείων Α.Ε.»- για την αλλαγή των νομοθετικών διατάξεων στη δημιουργία συστήματος κατανομής αποζημιώσεων νοσοκομείων.

Εκτός από το σχέδιο νόμου για τα δάση που κατατέθηκε προχθές, το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να φέρει στη Βουλή τους «νέους κανόνες για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σχετικά με τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΕΕ), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», καθώς και τις νέες «Ρυθμίσεις που αφορούν κατασκευές δημοσίου ενδιαφέροντος προστασίας ανθρώπων και πραγμάτων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...