Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του τρόπου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων!
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πέταξε χθες «πρόκες» εις βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θυμίζοντας με δηκτικό τρόπο ότι εάν δεν έκανε μαγκιές στην τρόικα, τότε δεν θα είχε επιβληθεί στους πολίτες το περίφημο «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Είπε χαρακτηριστικά πως «η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας. Και πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει»!

Πανικός! Αργά το βράδυ, η Χαριλάου Τρικούπη μέσω του τομέα Επικοινωνίας έκανε το ακόλουθο ερώτημα: «Σε ποιον πουλάει τσαμπουκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης»;
Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε δε τον υπουργό να προσπαθήσει να θυμηθεί «ή αν δεν το ξέρει να ρωτήσει να μάθει» πως τον Σεπτέμβριο του 2011 η τρόικα ζήτησε από τη χώρα και τον υπουργό Οικονομικών πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος. Κάτι που αρνήθηκε τότε ο κ. Βενιζέλος ζητώντας νέο δάνειο με καλύτερους όρους, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους.
Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε μόνο στις υπενθυμίσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπαινίχθηκε ότι δεν είναι καθόλου καλός πολιτικός σχολιάζοντας: Καλά θα κάνει ο όψιμος διαπραγματευτής κ. Μητσοτάκης να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να μάθει ότι ο καλός πολιτικός δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
Έπεται συνέχεια...
http://newpost.gr/