Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μωραΐτης: Αποτυχία οι 52 Κυριακές


Picture 0 for Μωραΐτης: Αποτυχία οι 52 Κυριακές

Για παταγώδη αποτυχία της πρώτης απόπειρας εφαρμογής του μέτρου για την λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους σε δέκα τουριστικές περιοχές κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.
O βουλευτής και εισηγητής ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τα περί αυθαίρετης ρύθμισης και τονίζει ότι «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί στενά και περιορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για την αναδιανομή του τζίρου και ιδεολογικές εμμονές του προηγούμενου αιώνα». «Μετρημένα στα δάχτυλα τα καταστήματα που άνοιξαν, οι δε καταναλωτές απείχαν με ηχηρό τρόπο από την αγορά» τόνισε.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση όχι μόνο δημιούργησε αναίτια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο αλλά είναι απολύτως αυθαίρετη καθώς αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και
δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας» αναφέρει ο βουλευτής.

Προσθέτει δε ότι «ο νεοφιλελευθερισμός φόρεσε το μανδύα του κρατισμού επιβάλλοντας ρυθμίσεις για τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, από τις υπουργικές καρέκλες της Αθήνας».

Καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης «να συνομιλήσει με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις με την αγορά και τους καταναλωτές ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα μας».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...