Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πυρά Στρατούλη κατά κυβέρνησης για τις Κυριακές


Picture 0 for Πυρά Στρατούλη κατά κυβέρνησης για τις Κυριακές
Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή το άνοιγμα σήμερα για δεύτερη φορά ορισμένων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου για τις 52 εργάσιμες Κυριακές σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές.
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Στρατούλης κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν λαμβάνει υπόψη της την αντίθεση, όχι μόνο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπόρων και των συνδικαλιστικών φορέων τους και συνεχίζει την εφαρμογή της απόφασής της για λειτουργία όλων των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές και τις 52 Κυριακές του χρόνου, ανοίγοντας έτσι, όπως λέει, το δρόμο για την επέκταση σε όλη τη χώρα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική αυτή απόφαση αποδείχτηκε τις προηγούμενες Κυριακές του Ιουλίου, που εφαρμόστηκε, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία για την κίνηση της αγοράς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ότι ωφελεί αποκλειστικά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.
«Επίσης ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους, που αναστατώνει τη ζωή τους και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τους, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε νέα μαζικά λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία», υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει ο κ. Στρατούλης αυτά που λείπουν από τα νοικοκυριά, για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα.
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας και την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τους αγώνες και την ψήφο του λαού είναι η βασική προϋπόθεση για να αναγεννηθεί η οικονομία και η κοινωνία».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...