Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ρένα Δούρου: Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται με κέντρα κράτησης

Rena-Dourou-speech


Τα ζητήματα ασύλου και μεταναστευτικών ροών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης της εκλεγμένης Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλστρομ. Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε στην Επίτροπο ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνεται μέσω κέντρων κράτησης, όπως αυτά του Λαυρίου και της Αμυγδαλέζας, που αντίκεινται στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και ειδικότερα κέντρων κράτησης όπως αυτό που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, εν κρυπτώ και παραβύστω, χωρίς ενημέρωση των πολιτών και
διαβούλευση, στο χώρο του νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας στην Αττική.
Παρατήρησε επίσης ότι το κλείσιμο των συνόρων του Έβρου απέδειξε τη χρεοκοπία της λογικής στην οποία κινείται σήμερα η FRONTEX – λογική η οποία διογκώνει τα ρεύματα των αιτούντων άσυλο, το οποίο παρέχει με το σταγονόμετρο η κυβέρνηση, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Τέλος, ο Πέτρος Φιλίππου προσέφερε στην Επίτροπο Μάλστρομ το Λεύκωμα με την ιστορία των Δήμων της Αττικής που έχει εκδώσει η ΤΕΔΚΝΑ.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...