Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Δωρεάν ρεύμα και μείωση ΕΦΚ Πετρελαίου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Picture 0 for Δωρεάν ρεύμα και μείωση ΕΦΚ Πετρελαίου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Δυο τροπολογίες για την παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες και για την «ουσιαστική μείωση» του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

Σχετικά με τη δωρεάν παροχή ρεύματος, η τροπολογία προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Kwh το τετράμηνο (ή 3.600 kwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν, η τιμολόγηση γίνεται σύμφωνα με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής τιμολογείται με την ισχύουσα για τους οικιακούς καταναλωτές τιμή.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης προτείνεται η άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα
πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και η επιστροφή –ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της συνολικότερης εξέτασης του θέματος με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων – στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προτεινόμενη αυτή μείωση, στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα, θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 περίπου το λίτρο, από το 1,30 ευρώπου προβλέπεται να είναι τιμή εκκίνησης φέτος.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...