Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το σχέδιο για αυστηρό έλεγχο των «πόθεν έσχες»


Ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννης Τέντες παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικα το σχέδιο της κυβέρνησης για τον αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών αλλά και των υπολοίπων υπόχρεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα συγκροτηθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή στη Βουλή που θα ελέγχει το πολιτικό χρήμα και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης, έως τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να παραδοθεί ηλεκτρονική μονάδα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών, που θα επέρχονται
στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»
Εάν κατά τη σύγκριση αυτή των στοιχείων παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα στο ονοματεπώνυμο του προσώπου θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος, σύμφωνα με τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Ακόμη, θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση του ελεγκτικού προσωπικού προκειμένου οι έλεγχοι να γίνονται σωστά και γρήγορα.
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...