Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: Δημοψήφισμα για ΔΕΗ - Σαμαράς: Είσαι εξτρεμιστής και λαϊκιστής


Picture 0 for Τσίπρας: Δημοψήφισμα για ΔΕΗ - Σαμαράς: Είσαι εξτρεμιστής και λαϊκιστής

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την προαναγγελία για διαδοχικές διακοπές ρεύματος, αλλά και την πρόθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ».
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ώρες θα επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.


«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας», υπογράμμισε.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κινείται εκδικητικά και καίει ότι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σαμαράς: Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν λαϊκιστή και εξτρεμιστή
Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν λαϊκιστή και εξτρεμιστή τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη ΔΕΗ.

«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και σε τίποτα. Σε αυτούς που καθυστερούν τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλουν να φοβίσουν και να διώξουν τους επενδυτές που δεν θέλουν να γίνει καμία μεταρρύθμιση που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ και βρίσκουν την Ελλάδα για αφορμή», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε την ωριμότητα και τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «σε λίγα χρόνια η κρίση θα είναι μία κακή ανάμνηση, Υποφέραμε πολύ τα τελευταία χρόνια».

«Έχουμε μειώσει το έλλειμμα 8 μονάδες σε έναν μόνο χρόνο, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα και ανατρέψαμε την πορεία της ανεργίας», πρόσθεσε.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...