Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πετρελαϊκοί κολοσσοί θέλουν να ερευνήσουν για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Πετρελαϊκοί κολοσσοί θέλουν να ερευνήσουν για πετρέλαιο στην ΕλλάδαΠαρουσία κορυφαίων στελεχών της πετρελαϊκής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο η διήμερη παρουσίαση του προγράμματος παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νότια της Κρήτης. 

Η πρώτη μέρα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς το Ελληνικό Κέντρο, ο χώρος όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση σήμερα και αύριο, γέμισε με εκπροσώπους εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας.

Μιλώντας στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας. Παρουσιάζουμε τον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων (σσ. το σχέδιο του διεθνούς διαγωνισμού, όπως προκύπτει μετά τις σεισμικές έρευνες, που έγιναν) περιοχών
θαλάσσιων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και είναι πράγματι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 40 εταιρείες και πλέον, μεταξύ των οποίων είναι και όλες οι μεγάλες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, από την Chevron την ExxonMobil, τη ΒΒ τη Shell, μέχρι την Noble την Repsol κ.ο.».
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...