Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Φ. Γεννηματά: Να ξαναγίνει μεγάλη η προοδευτική παράταξη


gennimata

- Πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, με τις όποιες αποφάσεις του να λαμβάνονται στα όργανά του. "Δεν θα αφήσουμε αυτή την παράταξη να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα", είπε, σε μία αρχηγικού τύπου εμφάνιση, κατά την οποία υποστήριξε ότι "έχουμε την ευθύνη να απαντήσουμε στις αγωνίες και τις ελπίδες, να δώσουμε νέα πνοή στο κίνημα, να ανατρέψουμε ιδεολογήματα και να αναμετρηθούμε με τον λαϊκισμό".
- Η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Την χαρακτήρισε μάλιστα μία "προεκλογική συνεργασία", με τα πράγματα μάλιστα να μην πηγαίνουν κατ' ευχήν και να καταλήγει μία συγκόλληση αποκομμάτων. "Είναι φανερό ότι η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να υπηρετήσει το ρόλο για τον οποίο
δημιουργήθηκε", είπε, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην ευρύτερη βάση της Κεντροαριστεράς και όχι φυσικά μόνο στο 8%.
- Άνοιγμα στην κοινωνία. "Το στοίχημα μας είναι να κερδίσουμε ξανά τον κόσμο μας", είπε, ζητώντας η πορεία προς το συνέδριο να αποτελέσει την μεγάλη ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ από τα κάτω και όχι με κινήσεις κορυφής και συνεννοήσεις στελεχών. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αυτοοργάνωσης και επαναλειτουργίας των οργανώσεων του κόμματος και ζήτησε το ίδιο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος να αποτελέσει -διευρυμένο με εμβληματικά στελέχη του κινήματος και προσωπικότητες εκτός αυτού- την οργανωτική επιτροπή. "Πιστεύω ότι αυτό το συνέδριο πρέπει να μιλήσει για το τέλος του ιστορικού συμβιβασμού, των αναγκαστικών επιλογών, του μνημονίου και της παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε την πρόταση μας για την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση των αδικιών, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και τις μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο", είπε, χαρακτηρίζοντας λόγο ύπαρξης του κόμματος τη στήριξη της μεσαίας τάξης.
- Διάλογο με τις υπαρκτές δυνάμεις. "Παράλληλα με το άνοιγμα στην κοινωνία πρέπει να επιδιώξουμε να συνομιλήσουμε οργανωμένα με κόμματα και κινήσεις όπως η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και οι Οικολόγοι. Επίσης με τις προοδευτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση, στις ομοσπονδίες, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους και σημειώνουν νίκες. Με τους ανθρώπους του πνεύματος, της διανόησης, της τέχνης και ιδιαίτερα τους νέους", κατέληξε η κ.Γεννηματά, ζητώντας να διαμορφώσουν από κοινού μία νέα συμφωνία τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και για την χώρα που "θέλουμε να χτίσουμε"...
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου