Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ‏



Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης και η πλειοψηφία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω», τιμώντας την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο κ. Μπόλαρης  δήλωσε  :
«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μία μέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του. Αγώνες βαμμένους διαχρονικά με αίμα, με νίκες αλλά και πισωγυρίσματα. Από την διεκδίκηση του οκταώρου στο Σικάγο το 1886, φτάνουμε μετά από τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα, στο καταθλιπτικό σήμερα.
Το εργατικό κίνημα τώρα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη, πρέπει να δώσει ακόμα σκληρότερη μάχη για να ξανακερδίσει  κεκτημένα δικαιώματα που χάθηκαν.
Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς εργαζόμενοι και νεολαία  νιώθουν να
συντρίβονται από τα αποτελέσματα αντεργατικών πολιτικών που με πρόσχημα την οικονομική κρίση έχουν σκοπό να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις του εργαζόμενου του περασμένου αιώνα.
Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες απολύσεων σε όλο το φάσμα του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει κουρελόχαρτα και ο αγώνας για το οκτάωρο έγινε πάλι επίκαιρος, 128 χρόνια μετά τις διαδηλώσεις του Σικάγο. Υγιή κομμάτια του δημόσιου τομέα ξεπουλώνται σε εισοδηματίες που παριστάνουν τον επενδυτή, με «επενδύσεις» του στυλ ΕΥΔΑΘ και διόδια. Ο δρόμος της ανεργίας είναι σίγουρος, αν συνεχιστεί η πώληση του δημόσιου πλούτου, η  συρρίκνωση της οικονομίας  και εν συνεχεία η ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με αγώνα και συμμετοχή.
Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και της ΕΥΔΑΘ.
Λέμε ΟΧΙ στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας και υπηρεσιών Υγείας.
Λέμε ΟΧΙ στο αλόγιστο ξεπούλημα του υπεδάφους με όρους αποικιοκρατίας, χωρίς φορολόγηση δικαιωμάτων και σεβασμό στο περιβάλλον.
Λέμε ΟΧΙ στην πώληση του αεροδρομίου
Λέμε ΟΧΙ στην άνευ όρων παράδοση στα μονοπώλια.
Λέμε ΟΧΙ στον Ναζισμό και στους συνοδοιπόρους του.
 Χρειάζεται πρωτοβουλία για την παραγωγή, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει το άνοιγμα και λειτουργία όσων νοσοκομείων ή κέντρων Υγείας θελήσει να κλείσει το Υπουργείο. Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να το πράξουμε.
Η Περιφέρεια πρέπει να υποστηρίξει την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και το Συνεταιριστικό κίνημα αγροτών, και εργαζομένων της γης. Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να το πράξουμε.
Η Περιφέρεια να υποστηρίξει την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να το πράξουμε.»
προσωπικές και κοινωνικές μάχες, τις οποίες έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου