Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ο Σαμαράς λανσάρει το «κορόιδα υπάρχουν»


Picture 0 for Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ο Σαμαράς λανσάρει το «κορόιδα υπάρχουν»
Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι, οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα, υποστήριξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για το ποια Ελλάδα θέλουν, θέτοντας ξανά το δικό του διακύβευμα για τις ευρωεκλογές: «Θέλουμε την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας; Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας; Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο; Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε; Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη
των λαών; Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια πάρτε την τρόικα και μπρος, θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή».
Επιπλέον, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους που δεν έχει επιλέξει μέχρι τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι όσο πιο «μεγάλη και σαρωτική θα είναι η νίκη του κόμματός του, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος της συγκυβέρνησης και το τέλος των μνημονίων».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας» το ότι οι ηγέτες της συγκυβέρνησης «δέχτηκαν και συνυπέγραψαν μαζί με τα μνημόνια την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη».
«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον κ. Γιούνγκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και τη χθεσινή παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου μίλησε για «διακαναλική κοροϊδία και τον κατηγόρησε ότι δυο μέρες πριν τις εκλογές ήρθε να ξαναπεί ψέματα (το μοναδικό πρόγραμμα που έχει ο κ. Σαμαράς είναι το Μνημόνιο, σημείωσε) και παρατήρησε: «Ο λαός, όμως, λέει μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα. Ο πρωθυπουργός λανσάρει το "κορόιδα υπάρχουν"».

Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας χρησιμοποίησε ξανά το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» που λάνσαρε πρώτος ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και το λαό μας. Γιατί η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Γιατί είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή ο λαός θα νικήσει. Η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα. Θα νικήσουμε».
Στην αρχή της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, λέγονοντας ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης είπε ένα βροντερό «όχι» στην ιδιωτικοποίησή της, ενώ απήυθυνε «αγωνιστικό χαιρετισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε κατοίκους της Βόρειας Χαλκιδικής, κυρίως νεαρής ηλικίας που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...