Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανάληψη κοινών Νομικών Πρωτοβουλιών για τη θωράκιση των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών

Ανάληψη κοινών Νομικών Πρωτοβουλιών για τη θωράκιση των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών

Την ανάληψη κοινών νομικών πρωτοβουλιών για τη θωράκιση της Μικρής Λιανικής Αγοράς, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά το άνοιγμα της αγοράς καπνοβιομηχανιών και τις καταχρηστικές πρακτικές των μεγάλων καπνοβιομηχανιών καθώς και των Υπέραγορών Σούπερ Μάρκετ ανακοίνωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Νικολόπουλος.
Η προαναγγελία αυτών των πρωτοβουλιών έγινε κατά τη διάρκεια της έκτατης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών
Ειδών, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου στις 24/02/2014.
Παρακαλούμε όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι ασχολούνται και γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου μας, (σημειωτέον ότι με όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα έχουμε διαρκή επαφή με συγκεκριμένους βουλευτές διότι γνωρίζουμε τις διαδικασίες λειτουργίας των κομμάτων) όπως οι υπεύθυνοι του κάθε κόμματος αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια των καθηκόντων τους και υποστηρίξουν από κοινού τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου.
Οι υπεύθυνοι βουλευτές που γνωρίζουν και ασχολούνται με τα θέματα του κλάδου μας είναι οι εξής:
α) ΚΚΕ: κα Δ. Μανωλάκου, κ. Αθ. Παφίλης,
β) Δημοκρατική Αριστερά: Ο Πρόεδρος κ. Φ. Κουβέλης και ο υπεύθυνος του γραφείου του κ. Γάτης.
γ) ΣΥΡΙΖΑ: κ. Π. Λαφαζάνης, κ. Θ. Δρίτσας, κα Σ. Σακοράφα, κ. Γ. Βαρεμένος
δ) Ανεξάρτητοι Έλληνες: κ. Β. Καπερνάρος, κα Ε. Κουντουρά, κα Ρ. Μακρή, κ. Γ. Δημαράς.
ε) Ανεξάρτητοι Βουλευτές: κ. Ν. Νικολόπουλος
στ) ΠΑ.ΣΟ.Κ: τ. Πρόεδρος Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, κ. Π. Ρήγας, κ. Ν. Σηφουνάκης, κ. Κ. Σκανδαλίδης
ζ) Νέα Δημοκρατία: γνωρίζουν άπαντες το θέμα μας και ιδιαίτερα η Γεν. Γραμματεία της Κυβερνήσεως.
η) Χρυσή Αυγή: Νομικός Σύμβουλος κ. Χρ. Τσάγκας, η Hγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτής.
Επιπροσθέτως να σας ενημερώσουμε από πληροφορίες που έχουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης έκανε κάποιες αλλαγές στο άρθρο 78 που αφορά τα περίπτερα. Η συζήτηση επί της αρχής του Νομοσχεδίου, όπως γνωρίζετε ξεκινάει την Πέμπτη 3/4/2014 στις 09.30 στη Βουλή των Ελλήνων. 
Οι συγκεκριμένες αλλαγές δεν μας ικανοποιούν και φυσικά θα θέλαμε απ’ όλους εσάς την υποστήριξη, έστω και την ύστατη στιγμή να αποκατασταθεί πλήρως η αδικία που έχει συμβεί σε βάρος των περιπτερούχων καπνοπωλών οι οποίοι έως τώρα έχουν προσφέρει τα μέγιστα όσον αφορά την είσπραξη εμμέσων φόρων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. 
Σας ενημερώνουμε επίσης να παρακολουθήσετε αύριο Πέμπτη 3/4/2014 στις 20:00 το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel όπου θα αναλυθούν λεπτομέρειες τι έχει μεθοδευθεί σε βάρος ενός κλάδου που οι εμπλεκόμενοι φορείς με αυτόν είναι και οι Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου, ΑΜΕΑ κ.λπ.
Με εκτίμηση    Γεώργιος Δούκας
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OEtppRZJukc




http://www.synpeka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ήττα των νικητών στη Γάζα

O πόλεμος δεν κερδίζεται μόνο με τα όπλα. Μπορεί να κατατροπώσεις τον εχθρό στο πεδίο, αλλά στο τέλος να έχεις ηττηθεί. Αυτό το οδυνηρό οξύμ...