Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καστανίδης: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή


kastanidis

Εάν από το 2008 είχαν ληφθεί ήπια μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ίσως η Ελλάδα να απόφευγε την προσφυγή της στο μηχανισμό στήριξης τόνισε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του «Η Εποχή της Δοκιμασίας» από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια που αναφέρεται στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις της περιόδου 2009-2012 που οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή οικονομική βοήθεια.
Καταλογίζοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση Καραμανλή, παρατήρησε πως κολοσσιαίες ευθύνες φέρουν και οι Ευρωπαίοι αφού γνώριζαν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Ο κ. Καστανίδης σημειώνοντας πως το «δημοσιονομικό εμείς το δημιουργήσαμε, όχι οι ξένοι» διερωτήθηκε εάν μετά και την προσφυγή είχε τη δυνατότητα η χώρα να ασκήσει διαφορετική
πολιτική
και απάντησε κατηγορηματικά πως ναι.
Αναφερόμενος στα στοιχεία για την ανεργία, την ύφεση και τη φτώχεια αναρωτήθηκε για «ποια ιστορία επιτυχίας μπορεί να στηριχθεί σε μια κατεστραμμένη κοινωνία;»
Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε επίσης και στην ευθύνη που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό ενώ φτάνοντας στο σήμερα είπε πως «είναι άλλο πράγμα η άνεργη ανάπτυξη και άλλο μια ανάπτυξη που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας».
Το λόγο πήρε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Μίχος ο οποίος στάθηκε σε κάθε μεγάλο πολιτικό σταθμό που περιγράφεται στο βιβλίο.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, σημείωσε πως «η αφήγηση των γεγονότων στο βιβλίο είναι εξαιρετική. Σαν ένα μυθιστόρημα που αφορά τα τρεισήμισι χρόνια που ζει η χώρα αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.»
Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Πάνος Μπεγλίτης ο Στέφανος Τζουμάκας, η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής Μαρία Γιαννακάκη, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, κ.α.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Έλεος με τον Κασσελάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την Αριστερά»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , μιλώντας στον τηλε...