Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μπαρόζο: Η ΕΚΤ θα εγγυηθεί τη σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην ΕΚΤ για να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να υπερβεί τη σημερινή κρίση, καθώς οι αγορές αναμένουν από το Ινστιτούτο της Φρανκφούρτης να κάνει μια νέα χειρονομία προς τις τράπεζες.

«Είμαι σίγουρος ότι η ΕΚΤ αναλύει την τρέχουσα κατάσταση και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να εγγυηθεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητας της ζώνης του ευρώ», δήλωσε στο περιθώριο μιας ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαβεβαίωσε. «Είμαι πεπεισμένος ότι η ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα και τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ είναι σε θέση να εγγυηθούν αυτήν την σταθερότητα», πρόσθεσε ο Μπαρόζο.

Ο Μπαρόζο έκανε τις δηλώσεις αυτές την παραμονή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο υποσχέθηκε με την ευκαιρία αυτή να αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα του για άρση των μέτρων κατά της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...