Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η Εσθονία το νέο μέλος της ευρωζώνης


aisthonia.jpg
 Στην «οικογένεια» της δοκιμαζόμενης ευρωζώνης, εντάσσεται από αύριο η Εσθονία, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση κράτους-μέλους στη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη πρώην Σοβιετική Δημοκρατία που μπαίνει στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση. Θα αποτελέσει τη δεύτερη μικρότερη οικονομία της ευρωζώνης, μετά τη Μάλτα και την υγιέστερη δημοσιονομικά χώρα-μέλος.
Ο 53χρονος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Εσθονίας Άντρες Λίπστοκ θα καταλάβει την προβλεπόμενη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναμένεται να συμμετάσχει στην πρώτη του ψηφοφορία για τον προσδιορισμό των επιτοκίων της ΕΚΤ στις 13 Ιανουαρίου, στη Φρανκφούρτη.
Περίπου 85 εκατομμύρια νομίσματα του ευρώ που φέρουν στη μία πλευρά τους το χάρτη της Εσθονίας, καθώς και 12 εκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διατεθούν αύριο στην αγορά, ενώ η περίοδος αντικατάστασης της κορόνας θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...