Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Μη βγαίνετε στη σύνταξη


synt.jpg
 Στο κόκκινο βρίσκονται τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, η κυβέρνηση προχωρά εσπευσμένα στην απόφαση να καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και αν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Ελλείψει χρημάτων τους καλεί δηλαδή να μη βγαίνουν στη σύνταξη, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπληρώσει 35ετία ή το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους.
Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται και εγκύκλιο, την οποία υπογράφει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Ευσταθία Μπεργελέ, με την οποία ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες, ότι σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο (3899/2010) παρατείνεται ο χρόνος της πρώτης εφαρμογής σχετικής διάταξης για την παραμονή στην υπηρεσία υπαλλήλων πέρα από το όριο αυτοδίκαιης αποχώρησής τους.
Με το νόμο δίνεται η δυνατότητα άσκησης αυτού του δικαιώματος σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν φύγει από την υπηρεσία από την 1η Ιουνίου 2010, εφόσον δεν έχει εκδοθεί η συνταξιοδότησή τους.
Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο που παρουσιάζει το ΒΗΜΑ, καλεί όλες τις υπηρεσίες να ενημερώσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλους τους υπαλλήλους που πρόκειται να αποχωρήσουν από την εργασία τους λόγω ορίου ηλικίας και 35ετίας. Ζητά επίσης να ενημερωθούν και όσοι έφυγαν από τις υπηρεσίες τους μέχρι την 1η Ιουνίου ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση επαναφοράς και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...