Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Απορρίπτει την εκλογολογία η κυβέρνηση

Ενοχλεί την κυβέρνηση  η ξαφνική συζήτηση, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και τρέφεται με σενάρια περί πρόωρων εκλογών  μέχρι τον Μάρτιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έλεγε  μάλιστα ότι πρόκειται για  θέμα, που κυκλοφορεί από το χώρο της ΝΔ και διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από  την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Το γεγονός είναι  πάντως ότι η σχετική φημολογία  έχει εμφιλοχωρήσει στο κυβερνών κόμμα αρκετά καλά, με αποτέλεσμα ακόμη  και κορυφαίοι υπουργοί να μην  αποκλείουν το ενδεχόμενο, εφόσον οι εξελίξεις  στην οικονομία είναι δύσκολες έως  αρνητικές, να ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη λαϊκή εντολή για να προχωρήσει.

Επιπλέον η σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  εκτιμάται ότι έχει περιορισμένες  πλέον αντοχές για να εγκρίνει περαιτέρω σκληρές και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, άρα αργά ή γρήγορα το νομοθετικό έργο θα φτάσει σε αδιέξοδο, όπως τουλάχιστον εκτιμούν έμπειροι παράγοντες.

Μέχρι τον Μάρτιο άλλωστε ισχύει και η προθεσμία  εντός της οποίας οι εκλογές γίνονται με λίστα – εξ ου και τα σχετικά  σενάρια για πρόωρες κάλπες έως  τότε.

Σε κάθε περίπτωση  η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εντείνει τους ρυθμούς του κοινοβουλευτικού έργου, προκειμένου να προλάβει τις  προθεσμίες για την τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα. Οι αντιδράσεις ωστόσο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προκαλούν ήδη διαθέσεις για ελιγμούς από πολλούς συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ζητούν χρόνο για να γίνουν κάποιες συζητήσεις ή και παραχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...