Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Απόφαση - σταθμός κατά των τραπεζών

trapezaa_01111_500x400.jpg
Δικαστική απόφαση, την πρώτη του είδους της, για την επιστροφή εξόδων φακέλου από τις τράπεζες στους δανειολήπτες, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, μετά από ομαδική αγωγή από την περιοχή της Θεσσαλίας, κατά της Εθνικής Τράπεζας.
Με βάση την απόφαση ανοίγεται ο δρόμος να διεκδικήσουν τα έξοδα φακέλου, εκατοντάδες καταναλωτές που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων, όλων των μορφών, από το 1990 έως και σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και τη Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών δημιουργήθηκε νομολογία, καθώς «το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, επομένως μπορούν ν΄ αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα».
Η απόφαση αφορά «όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.». Σημειώνεται ότι στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες χωρίς καμία επιβάρυνση.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...