Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Ξεβολεύουμε εδραιωμένα συμφέροντα»

Σαφές μήνυμα προς τις κοινωνικές ομάδες και τα συνδικάτα που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως αποδέκτες πρωτίστως όσους εκπροσωπούν και υπερασπίζονται τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, όπου αναμένεται να γίνει η επόμενη μεγάλη πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο-«σκούπα» θα πρέπει να κατατεθεί μετά τις 15 Ιανουαρίου στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι εντός του 2011 η κυβέρνηση προωθεί «μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που είναι δίκαιες και ωφελούν τη χώρα, το κοινωνικό σύνολο και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα, όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη και με διαβούλευση προχωράμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δικαιολογημένη ανησυχία, απογοήτευση ή και οργή των πολιτών» για όσα συμβαίνουν στη χώρα, που όμως «δεν πρέπει να οδηγήσει σε ηττοπάθεια, μοιρολατρία ή εύκολη αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, αλλά να γίνει δύναμη αλλαγής». Τόνισε ότι «χρειάζεται προσπάθεια και συνεχείς διορθωτικές κινήσεις», ενώ ζήτησε από τους υπουργούς να προτείνουν και πιλοτικές εφαρμογές των μεγάλων αλλαγών, που προωθούν, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν απτή εικόνα των όσων θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του έκανε τις κατάλληλες κινήσεις για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία και εφάρμοσε ένα δύσκολο και αναγκαίο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Αναφερόμενος μάλιστα στην παραγωγικότητα και την εργασιομανία της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε το 2010 31 φορές!
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...