Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτοι υποψήφιοι για αναδιάρθρωση

«Μετά την ανακοίνωση των 27 ηγετών είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι ο επόμενος υποψήφιος για αναδιάρθρωση του χρέους» δηλώνει ο οικονομολόγος και σύμβουλος της Κομισιόν και του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πολ ντε Γκράουβε, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δυσμενής η απόφαση να δημιουργηθεί μηχανισμός τακτικής χρεωκοπίας και προβλέπει ότι η εξέλιξη αυτή θα δεν βοηθά την ευρωζώνη να βγει από το τούνελ της κρίσης.

«Οι ευρωπαίοι ζημίωσαν τα συμφέροντα της ελληνικής κυβέρνησης. Φέρνουν πιο κοντά αυτό που φοβούνται . Η αναδιάρθρωση επισπεύδεται λόγω της απόφασης του συμβουλίου» διευκρινίζει ο διακεκριμένος οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο Πολ ντε Γκράουβε, εκτιμά ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε ένα αναζητήσουν άλλες διεξόδους στην κρίση ενώ ο ίδιος τάσσεται υπέρ της πρότασης του ευρωομολόγου. «Είναι απαραίτητο να εκδοθούν ευρωομόλογα όχι μόνο για δημοσιονομικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Αν το κάνουμε δεσμεύουμε τα κράτη μέλη όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εξ αρχής, στο άρμα του ευρώ. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι αγορές αμφισβητούν το μέλλον του κοινού μας νομίσματος» .
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...