Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα «κάλαντα» από τους οίκους αξιολόγησης

Μήνας απειλών και υποβαθμίσεων ο Δεκέμβριος για την Ευρώπη, όπου το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εμφανές πως δεν έχει ακουμπήσει τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης που στέλνουν κόκκινες και όχι... ευχετήριες κάρτες προς τους αδύναμους κρίκους της Ευρώπης.

Έτσι απειλούνται ή και υποβαθμίζονται αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως Πορτογαλία, Ισπανία Ιρλανδία, Βέλγιο και φυσικά η Ελλάδα. Το κύμα των υποβαθμίσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη έβαλε στο παιχνίδι και τη Γαλλία με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να χάσει την άριστη αξιολόγησή της, όπως δημοσιεύει η Αξία.

Ο χορός των απειλών ξεκίνησε με την Standard & Poor's ο οποίος έθεσε υπό αξιολόγηση τη πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου την Πορτογαλία ενώ εξετάζει τις αξιολογήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου.

Αργότερα, η Moody's προειδοποίησε με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας ενώ δύο μέρες αργότερα «πετσόκοψε» την αξιολόγηση της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες. Νωρίτερα είχε θέσει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Τέλος η Fitch την Τρίτη απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ελλάδα για υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...