Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Σόκρατες: Φιλόδοξοι στόχοι για την αντιμετώπιση της κρίσης


socrqates-thumb-large.jpg
 Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να σεβαστεί απολύτως τους "φιλόδοξους στόχους" στον τομέα της μείωσης του δημόσιου χρέους, στο παραδοσιακό μήνυμά του για τα Χριστούγεννα που μεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ.
"Εχουμε καθορίσει στόχους φιλόδοξους για το 2010 και το 2011 τους οποίους και θα σεβαστούμε" διαβεβαίωσε ο κ. Σόκρατες.
"Η χρηματοδότηση της οικονομίας μας, η προστασία της εργασίας, η αξιοπιστία του πορτογαλικού κράτους και το σοσιαλιστικό μας μοντέλο διακυβεύονται", τόνισε εξηγώντας τα αναγκαία μέτρα λιτότητα που ελήφθησαν.
Ο κ. Σόκρατες υπενθύμιζε ότι "η αύξηση των επιτοκίων" που προκλήθηκε "από την κρίση εμπιστοσύνης όσον αφορά τα χρέη των χωρών της ζώνης του ευρώ" ανάγκασαν την κυβέρνησή του "να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα με στόχο την μείωση του χρέους και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών".
"Οι Πορτογάλοι γνωρίζουν ότι δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια" πρόσθεσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που ζήτησε "την κινητοποίηση όλων των Πορτογάλων" για την επίτευξη των στόχων που ετέθησαν.
"Το να προετοιμάσουμε το μέλλον μας, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις να μην μείνουμε αδρανείς μπροστά στις πρώτες δυσκολίες. είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής συνέναισης" κατέληξε ο κ. Σόκρατες
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...