Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σλοβακία: Θέλει Ελλάδα και Πορτογαλία εκτός ευρωζώνης

 
Εκτός της ευρωζώνης θα πρέπει να βρεθούν η Ελλάδα και η Πορτογαλία γιατί οι οικονομίες τους «δεν είναι αρκετά προετοιμασμένες για να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα» σύμφωνα με τον υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος.
Σε δηλώσεις του στην τσεχική εφημερίδα «Hospodarske Noviny» ο Μικλός υποστήριξε ότι «μακροπρόθεσμα θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν μοιράζονταν το ευρώ». Εκτίμησε επιπλέον ότι η ΕΕ δεν έχει καταγράψει επαρκή πρόοδο στον σχηματισμό των κανόνων για την αποτροπή νέων δημοσιονομικών κρίσεων.
Πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του στην De Morgen του Βελγίου καταφέρθηκε κατά της «κακοφωνίας των μηνυμάτων» που απειλεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης την κρίση χρέους. «Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ακούμε τόσο πολλές απόψεις κατά τη διάρκεια της κρίσης» τόνισε και απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί γιατί «οι χρηματαγορές ακούν».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...