Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα και πολιτικά μηνύματα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς μέλη χορωδιών και συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι εξ' αυτών «απάντησαν» στέλνοντας πολιτικά μηνύματα.

Στο Ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί» στην Παλλήνη βρέθηκαν το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Αντα, όπου άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα φιλοξενούμενα στο χώρο παιδιά.

Ο κ. Παπανδρέου εξήρε την προσφορά του ιδρύματος και του προσωπικού, τονίζοντας ότι η δουλειά που επιτελούν είναι πολύ σημαντική, ιδίως σε μια δύσκολη εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις προσπάθειες και αυτή την αλληλεγγύη.

Αποχωρώντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τα παιδιά και το προσωπικό για τη χαρά, όπως είπε, που του έδωσαν, επισημαίνοντας ότι είναι μια αχτίδα φωτός που η χώρα μας χρειάζεται.

Σαμαράς: «Ελπίδα για την πατρίδα»
Στο γραφείο του στη Ρηγίλλης δέχθηκε τις παραδοσιακές ευχές για τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Τα κάλαντα έψαλαν στον κ. Σαμαρά και στη σύζυγό του Γεωργία η παιδική χορωδία των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα παιδιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χάρισε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες.

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τα μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα οποία ο κ. Σαμαράς χάρισε γούρια για το νέο έτος.

«Χρόνια πολλά, υγεία σε όλους, αγάπη σε όλους και ελπίδα για την πατρίδα», ήταν οι ευχές του προέδρου της ΝΔ προς όσους του ευχήθηκαν για τις γιορτές και το νέο έτος.

Παπαρήγα: «Οπλιζόμαστε με οργή και αγωνιζόμαστε»
Η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, υποδέχτηκε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής που έψαλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

«Μπροστά στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που εξαπλώνεται, εμείς δεν μοιρολογούμε ούτε σταυρώνουμε τα χέρια. Οπλιζόμαστε με οργή, με γνώση και αγωνιζόμαστε», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Καρατζαφέρης: «Να τραβάμε κουπί που ξέρουμε καλά»Τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη επισκέφθηκε η Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, για να του τραγουδήσει τα Κάλαντα.

«Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία, σε έναν εξαιρετικά ταλαιπωρημένο λαό από τα μέτρα της κυβέρνησης. Ευχόμαστε σε όλους το καλύτερο. Το δώρο το οποίο εφέτος προσφέρουμε είναι μία τριήρης, για να δείξουμε από πόσο μακριά ερχόμαστε οι Έλληνες και πόσο μακρύτερα μπορούμε να πάμε, αρκεί στις δύσκολες στιγμές να "τραβάμε κουπί" που ξέρουμε καλά», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Τον  κ. Γ. Καρατζαφέρη επισκέφθηκε και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Τσίπρας: «Να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε»Στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έψαλαν τα κάλαντα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα γιορτής και ελπίδας. Είναι μέρα που πρέπει να στοχαστούμε ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας ζουν τα φετινά Χριστούγεννα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πιο φτωχικό από ποτέ άλλοτε.

» Είναι όμως και μέρα που πρέπει να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι μέρα να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε ώστε οι επόμενες γιορτές να μην είναι χειρότερες από τις φετινές. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι απαρχή μεγάλων κοινωνικών ανατροπών. Να είναι χρονιά ελπίδας και προσμονής κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι χρονιά καταστροφής».
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...