Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΟΥΡΕΣ» ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»…

«Μπατάρει» ο Τσίπρας ο εκλεκτός, καθώς προσπαθεί να περάσει πλέον και το τέταρτο μνημόνιο; Χρειάζεται βοήθεια; Θα την έχει.
Γιατί; Γιατί απλά η παραμονή του εξασφαλίζει εκτός των άλλων και ισχυρά εγχώρια πολιτικά συμφέροντα και συσχετισμούς.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου της βουλής, αλλά και της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη είναι χαρακτηριστικές.
«Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά ή η πολιτική Μητσοτάκη αν έρθει;», ήταν το ρητορικό ερώτημα που απηύθυνε ο  Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους μη διστάζοντας αμέσως να απαντήσει ο ίδιος ως εξής: «Άρα λοιπόν έλεγα εγώ, “πάμε παρέα να καταλάβουν και οι ξένοι ότι μέχρι εδώ είναι”, να καταλάβει και ο λαός ότι μπορεί κάποιοι να συνεννοηθούμε. Και από εκεί και πέρα κλείνουμε τη συμφωνία, κάνουμε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης […] «Καταλαβαίνω γιατί έκανε εκλογές. Δεν μπορούσε. Αφού κάνεις εκλογές τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύσιν θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης;».
Ρίχτα, Ευάγγελε, να καταλάβουν όλοι τι μοναχοφάηδες είναι ώρες-ώρες οι κομμουνιστές…Και για να εμπεδώσουν οι πάντες το νόημα πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Και λέω λοιπόν από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας μια περίοδο δυστυχίας, μια περίοδο φτώχειας, ήρθε ο Τσίπρας το 2015. Την ίδια πολιτική δεν εφαρμόζει; Αυτή θα εφαρμόσουμε και εμείς άμα τα υπογράψει κιόλας. Αφού ήρθες, αφού πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα, αφού οι ξένοι σε θέλανε, που δεν θέλανε εμάς, μπορείς να τα πάρεις με πιο ειρηνικό τρόπο. Και επειδή είσαι και λίγο αριστερούλης, σε ένα δύο τρία θέματα μπορούμε να πάμε παρέα, στα πρωτογενή πλεονάσματα κλπ. Αυτή ήταν η πολιτική μου αντίληψη και αυτή η πολιτική είναι που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Το 2015 ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία θα πηγαίναμε στα βράχια εκτός ευρωζώνης. Τώρα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι μαγκιές του “δεν ψηφίζουμε” είναι τζάμπα».
Και ο Τσιπρούλης ο πονηρούλης, ο «λίγο αριστερούλης» φαίνεται να πήρε μια βαθιά (τεχνητή) αναπνοή…
Λίγο η δημοσκοπική κατάρρευση του Συριζα λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης κοινωνικής οργής, λίγο η λαίλαπα των νέων μέτρων, λίγο οι χλωμές εμφανίσεις των περισσότερων κυβερνητικών, λίγο οι καρικατούρες τύπου Πολλάκη και το καράβι φαίνεται να έχει μπατάρει για τα καλά…
Να ’ναι καλά ο Ευάγγελος ο Συναινετικός, και πάνω απ’ όλα η αόρατη και σιωπηλή Καραμανλική Χειρ, που ευλόγησε για μιαν ακόμη φορά το αριστερό παιδί Τσίπρας.
Ο Κυριάκος πήρε το μήνυμα και έδωσε προφανώς την εντολή να πέσουν οι τόνοι.
Που καιροί τώρα για διαγραφές… Άσε που μοιάζει για παγίδα και μάλλον ο Κυριάκος ερευνά το μέγεθος της «συνομωσίας»…
Το καραμανλικό σύστημα δίνει ένα ηχηρό παρών μέσω του Μεϊμαράκη και ο Κυριάκος το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Το μήνυμα βέβαια είναι προς διάφορες κατευθύνσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Η «λύση» Τσίπρα παρ’ όλα αυτά έχει ήδη τελειώσει. Ο Τσίπρας αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής μαριονέτας και αυτό πλέον δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από καμμία καθεστωτική προπαγάνδα όσο ολοκληρωτική και αν είναι αυτή.
Κατά τ’ άλλα οι σημαντικότεροι παράγοντες φαίνεται να ετοιμάζονται ήδη για το πολιτικό τους «αύριο». Όσο για το σχέδιο ήδη έχει νόημα και έχει δοκιμαστεί… Μεγάλος Συνασπισμός το είπανε και το ευλογήσανε….
https://anarchypress.wordpress.com/2017/03/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%88%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...