Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ο πυλώνας, δε θα ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής». Τάδε έφη Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες το πρωί στο Mega. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που τα έλεγε. Και τα «καρφιά» πήγαιναν πρωτίστως στον Στέφανο Κασσελάκη, αν και …ξώφαλτσα αφορούν και σε άλλους αρχηγούς κομμάτων, όπως τον Κυριάκο Βελόπουλο κ.α.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν αλλάξει αφήγημα. Παρά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πηγαίνουν στην κάλπη της 9ης Ιουνίου για να βγουν δεύτεροι και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό, προκειμένου αφενός να αποκτήσει η χώρα, όπως λένε, ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να περιοριστεί η αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφετέρου την επόμενη μέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης να αναλάβει τις απαιτούμενες εκείνες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. «Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο λόγος; Δε θεωρούν καθόλου Κεντροαριστερό, πολλώ δε μάλλον Αριστερό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για αυτό και εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της επιχείρησης ανασυγκρότησης του χώρου.

«Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στην μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι δύο εκατομμυρίων ευρώ και λες μάλιστα του δημοσιογράφου ‘δεν είσαι ο λογιστής μου’, την ώρα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες;», διερωτήθηκε χθες δημοσίως ο Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής το κόμμα του απέναντι στον επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όμως, δεν έχουν σκοπό να απευθυνθούν μόνο στους ανθρώπους της Αριστεράς που διαπιστώνουν και εκείνοι ότι η ηγεσία αυτή δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο, όπως λένε. Σκοπεύουν να καλέσουν ανοιχτά και όσους ψήφισαν ΝΔ, αλλά διαπιστώνουν ότι η αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, με αποτέλεσμα πρωτίστως αυτό να επηρεάζει το όποιο έργο της κυβέρνησης επί τα χείρω. Θυμίζουν, εξάλλου, με νόημα, σε όσους θέλουν να στείλουν …μήνυμα στη ΝΔ στις κάλπες, ότι όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ.Μητσοτάκη, προέρχονται από πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αρχής γενομένης από την υπόθεση των υποκλοπών, κατόπιν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και βεβαίως στην τραγική υπόθεση των Τεμπών.
https://www.matrix24.gr/2024/04/an-den-ine-to-pasok-o-pilonas-de-tha-anasigkrotithi-i-kentroaristera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου