Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Γεννηματά: Να υπάρξει εθνική γραμμή για να μην φθάσουμε σε εθνική τραγωδία

 
Την άποψη ότι οι δραματικές εξελίξεις στη χώρα σε ότι αφορά το προσφυγικό, καθιστούν αναγκαία τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΦώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσουμε σε εθνική τραγωδία».
«Γνωρίζετε ότι πριν από λίγες ημέρες ζήτησα τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Σήμερα οι εξελίξεις στη χωρά είναι δραματικές και επιβεβαιώνουν με τον
χειρότερο δυνατό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης και συνεννόησης» ανέφερε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς καθυστερεί». Ακούω, συνέχισε, ότι ίσως γίνει την Παρασκευή, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία πριν από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες.
«Θεωρώ ότι τα πράγματα τρέχουν. Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις προχωρά σε μονομερείς ενέργειες. Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και πια η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει η κυβέρνηση να χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα να καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά το αδιέξοδο».
«Ελπίζω λοιπόν έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να υπάρχει γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσομε σε εθνική τραγωδία. Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση, δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΑΟΚ.
Η κ. Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί από την Κυριακή διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Κρήτη, σήμερα το πρωί συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
 http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...