Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: «Κάθε φορά που κλείνει αξιολόγηση, βλέπει ‘τέταρτο μνημόνιο’»

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξε την Τετάρτη το Μέγαρο Μαξίμου, πηγές του οποίου σχολίασαν την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «βλέπει» συνεχώς «τέταρτο μνημόνιο».
«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισήμαναν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί τετάρτου μνημονίου (δείτε εδώ).
Οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν, μάλιστα, σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη το Μάιο
του 2016, την περίοδο δηλαδή της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου 2016, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά». Επίσης, λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου 2016, είχε πει: «Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα». 
Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αποτιμώντας το πώς κατάφερε η ελληνική πλευρά να φτάσει στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, υπογράμμισαν: «Η βασική αρχή πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί τα ελληνικά προγράμματα, ορίζεται από το σχήμα ‘λαμβάνουμε χρηματοδότηση-υλοποιούμε μέτρα’. Αυτό που συνέβη όμως αυτή τη φορά, παρά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ., είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την προβλεπόμενη δόση, δίχως νέα μέτρα για το 2017 και το 2018».
Οι κύκλοι του Μαξίμου σημείωσαν, τέλος, ότι «εκεί που υποχωρήσαμε, επί της ουσίας, είναι σε μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019 και το 2020, ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση έχει ορίζοντα παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018».
https://www.eklogika.gr/news/Maksimou-kata-Mhtsotakh-%C2%ABKathe-fora-pou-kleinei-aksiologhsh-vlepei-%E2%80%98tetarto-mnhmonio%E2%80%99%C2%BB-03-05-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορικής σημασίας φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής διπλωματίας

του Αλέκου Αναγνωστάκη «Με τον Τζεφ βρεθήκαμε στο Μακεδονία Παλλάς πέρσι την περίοδο της ΔΕΘ και μου είπε ότι προχωρήσαμε στη διαδικασ...