Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Κοινή δήλωση τριών ευρωομάδων για την αξιολόγηση και το χρέος

Να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στον προσδιορισμό των μεσοπρόσθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κάλεσαν το Eurogroup, με κοινή τους δήλωση, οι πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Με παρέμβασή τους λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Εurogroup της 22ης Μαΐου ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, και οι συμπρόεδροι των Πράσινων, Σκα Κέλερ και Φίλιπ Λάμπερτς, ζήτησαν «συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και στην ελάφρυνσή του».
Παράλληλα, κάλεσαν το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
«να αντιμετωπίσει αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα με εποικοδομητικό και λογικό τρόπο».
«Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα πολιτικά εμπόδια που έχουν τεθεί στον δρόμο για ένα ξεκάθαρο και βιώσιμο οικονομικό οδικό χάρτη που θα οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γραπτή δήλωση των τριών προέδρων, όπου σημειώνεται πως «περαιτέρω καθυστερήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές, μιας και θα θέσουν σε κίνδυνο τα πρόσφατα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που βασίστηκαν στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, όπως περιγράφεται απ' όλες τις διεθνείς οικονομικές και δημοσιονομικές εκτιμήσεις».
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε  πως «η κοινή δήλωση των προέδρων των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων έχει ισχυρό θετικό αντίκτυπο και συμβολισμό. Ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε μια κρίσιμη στιγμή και ιδιαίτερα στον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις».
https://www.eklogika.gr/news/Koinh-dhlwsh-triwn-eurwomadwn-gia-thn-aksiologhsh-kai-to-xreos-17-05-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορικής σημασίας φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής διπλωματίας

του Αλέκου Αναγνωστάκη «Με τον Τζεφ βρεθήκαμε στο Μακεδονία Παλλάς πέρσι την περίοδο της ΔΕΘ και μου είπε ότι προχωρήσαμε στη διαδικασ...