Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημόσιο: Εγκρίθηκαν οι νέοι Οργανισμοί υπουργείων –Αύξηση οργανικών θέσεων έως 10%

Στην έγκριση των νέων οργανισμών του συνόλου των υπουργείων καθώς και των πρώτων εποπτευόμενων Φορέων, προχώρησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και με εισηγήτρια την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η γενική εικόνα είναι ότι στα περισσότερα υπουρφεία πλην, βεβαίως, των νεοσυσταθεισών όπως, για παράδειγμα, τα Ψηφιακής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση οργανικών
θέσεων και, γενικότερα, δομών, της τάξης του 5 ώς 10%. 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αξιολόγηση βασίστηκε σε αντικειμενικά και μόνο κριτήρια, όπως οι λειτουργικές ανάγκες του φορέα, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αξιοποίηση των πόρων, η ενίσχυση της συνοχής και του συντονισμού, η άρση ενδεχόμενων επικαλύψεων αρμοδιοτήτων. Η αναδιοργάνωση των κρατικών δομών και η σύνταξη νέων οργανισμών έχει καθοριστική σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία της Διοίκησης. Στο παρελθόν, οι οργανωτικές αλλαγές χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Στους νέους οργανισμούς αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες των φορέων σε ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς μειώσεις δομών και αριθμού εργαζομένων – και  πάντα στο υφιστάμενο δημοσιονομικό πλαίσιο. Σε μεγάλο βαθμό οι νέοι οργανισμοί είναι προϊόν ευρύτερων διαβουλεύσεων στο εσωτερικό των υπουργείων, με τη συμμετοχή των εργαζομένων και των ομάδων εργασίας που είχαν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό. Μετά την έγκριση των νέων Οργανισμών από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων θα υποβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
ΠΔ για τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Γραμματέων
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε, επίσης, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, Τομεακών Γραμματέων και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Οι νέοι Γραμματείς θα αποτελέσουν την κορυφή της διοίκησης, εξασφαλίζοντας τη θεσμική μνήμη της διοίκησης και τον λειτουργικό αυτοπροσδιορισμό της. Η επιλογή τους θα πραγματοποιηθεί με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια μετά από εισήγηση ανεξάρτητου οργάνου, του Ειδικού Συμβούλιου Επιλογής Διοικήσεων.
 Εγκρίθηκε η σύσταση του ΕΣΕΔ
Τέλος, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ενέκρινε τη σύσταση του πρώτου τμήματος του Ειδικού Συμβούλιου Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.) για την επιλογή Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων, το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα επιλογής Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Το Ε.Σ.Ε.Δ. παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα για την προάσπιση της αδιάβλητης, αντικειμενικής και αξιοκρατικής επιλογής, με ενιαία κριτήρια και κανόνες δημοσιότητας.
Το Συμβούλιο θα αποτελείται από:
– Τρείς (3) εκπροσώπους του ΑΣΕΠ,
– Εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,
– Έναν (1) εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),
– Έναν (1) εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη,
– Έναν (1) εμπειρογνώμονα που ορίζεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης,
– Έναν (1) εμπειρογνώμονα σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού που ορίζεται από την ΑΔΕΔΥ,
– Από έναν (1) εμπειρογνώμονα που ορίζεται από τις κεντρικές εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης:
– Ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης
– Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου
– Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς
– Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτος
– Ο Υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Μ. Καλογήρου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Θεοδωράκης.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/dimosio-egkrithikan-oi-neoi-organismoi-ipourgeion-afxisi-organikon-theseon-eos-10/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!