Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίθεση στην Greenpeace!

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Η μεγαλύτερη καναδική εταιρεία ξυλείας και χαρτιού σέρνει την Greenpeace στα δικαστήρια, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 300 εκατ. δολαρίων! 

Αν νικήσει, θα πάρουν θάρρος κι άλλες άπληστες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο και θα φιμώνουν όσους τους πάμε κόντρα. Όμως έχουμε ένα σχέδιο για να τη σταματήσουμε.  

Το μόνο που ενδιαφέρει την εταιρεία είναι το κέρδος. Και ορισμένοι από τους καλύτερους πελάτες της είναι εκδότες βιβλίων, που στο παρελθόν έχουν υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου και τη βιώσιμη ανάπτυξη.  
Σε λίγες μέρες οι κορυφαίοι εκδοτικοί οίκοι θα συναντηθούν στο μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου – ας τους κατακλύσουμε με 1 εκατ. φωνές για να σταματήσουν να αγοράζουν χαρτί από την εταιρεία, αν εκείνη δεν αποσύρει τη μήνυση:

Πες στους εκδότες να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου

Η Resolute Forest Products έχει κόψει μερικά από τα αρχαιότερα δάση του Καναδά: τα μαγευτικά αρκτικά δάση. Και τώρα, μετά από μια πολύ πετυχημένη εκστρατεία για βιώσιμη υλοτομία, η Resolute κατηγορεί την Greenpeace και τη Stand.earth για συνομωσία επειδή, στην προσπάθεια να σταματήσουν την καταστροφή των δασών, έπληξαν λέει τα κέρδη της!  

Αν νικήσει η εταιρεία, η επιρροή της λαϊκής πίεσης μπορεί να αποδυναμωθεί για πάντα, δίνοντας στις πολυεθνικές πάτημα για να φιμώνουν κινήματα όπως το 
Avaaz. Εταιρείες πετρελαίου, εξορύξεων και υλοτομίας θα μπορούν να καταστρέφουν τον πλανήτη μας χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.  

Αυτήν τη στιγμή οι μετοχές της Resolute έχουν πιάσει πάτο και κάθε δολάριο μετράει. Παράγει χαρτί για τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του κόσμου, όπως ο Penguin και ο Simon & Schuster, που νοιάζονται για την εικόνα τους και για τα δάση!  

Στο παρελθόν, όσες φορές αντέδρασαν οι πελάτες, η Resolute στάθηκε σούζα. Πριν από το μεγαλύτερο συνέδριο βιβλίου στον κόσμο, ας ξεκουφάνουμε με τις φωνές μας τους κορυφαίους εκδοτικούς οίκους, για να απαιτήσουν από τη Resolute να αποσύρει τη μήνυση, αν δε θέλει να τους χάσει από πελάτες της.

Πες στους εκδότες να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου
Το κίνημά μας τα έχει βάλει με πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο – και νικήσαμε! Μαζί πείσαμε την Benetton να αποζημιώσει τα θύματα της τραγωδίας του εργοστασίου Rana Plaza στο Μπαγκλαντές και πάνω από 1 εκατ. από εμάς σταματήσαμε τη Monsanto στην Αργεντινή. Τώρα ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους μας αγωνίζεται για το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε στην απληστία των εταιρειών. Ας τους στηρίξουμε για να βάλουμε φρένο στους τραμπούκους των πολυεθνικών!  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Allison, Antonia, Martyna, Bert, Alice και όλη η ομάδα του Avaaz   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!