Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας για χρέος: Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει

Υπέρ μιας καθαρής λύσης για το χρέος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί λύση εντός του Ιουνίου, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.
Ερωτηθείς πάντως στη συνέχεια από δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Παλεύουμε για τις 15 Ιουνίου». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία για οριστική διευθέτηση της
κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».
Μηνύματα τέλος έστειλε και για το Κυπριακό, λέγοντας πως «η Τουρκία έχει παρελκυστική στάση, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν δείχνει την ίδια πολιτική βούληση με εμάς».
Ξεκινάει επαφές 
Μετά και τη συνεδρίαση των G7 το Σαββατοκύριακο -οπότε και στο Μαξίμου έφτασαν μηνύματα από τις εκεί παρασκηνιακές διαβουλεύσεις- ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παίρνουν τη σκυτάλη και εντατικοποιούν τις πολιτικές επαφές , με νέο γύρο παρεμβάσεων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες τα προσεχή εικοσιτετράωρα με τους ομολόγους του κκ Μέρκελ-Μακρόν. Με τους οποίους και συμφώνησαν να βρίσκονται σε “ανοικτή γραμμή” κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
http://www.iefimerida.gr/news/340679/tsipras-gia-hreos-lysi-na-einai-kai-opote-einai-na-erthei

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!