Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Π. Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πριν λυθεί το θέμα του χρέους

Την ελπίδα πως θα επιτευχθεί τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ηςΙουνίου εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που έκανε λόγο για απαιτήσεις που πρέπει να επιλυθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προτού επιλυθεί το ζήτημα του χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα περισσότερα από 140 «φιλόδοξα» προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγηση, και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «σωστό δρόμο». Όπως είπε, η Επιτροπή θα προσπαθήσει να παίξει
το ρόλο της ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, προκειμένου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί.
Σε ό,τι αφορά το πότε θα βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, υπογράμμισε τις θετικές επιδόσεις της χώρας σε δημοσιονομικό επίπεδο, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η «θετική απόδοση» θα συνεχιστεί και του χρόνου.
«Αυτά είναι καλά νέα», είπε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζονται σχετικά με το δημοσιονομικό δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Πρόσθεσε δε πως στο περασμένο Eurogroup σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η τελική συμφωνία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
https://www.eklogika.gr/news/P-Moskovisi-Ta-proapaito%CF%85mena-prin-luthei-to-thema-tou-xreous--30-05-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!