Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πνίγονται στο πλαστικό

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μέχρι το 2050 οι θάλασσές μας θα έχουν περισσότερα πλαστικά σκουπίδια παρά ψάρια.

Είναι ντροπή. Το μισό από το πλαστικό που παράγεται το χρησιμοποιούμε μόνο μία φορά και το πετάμε, προκαλώντας ασφυξία στις θάλασσές μας και τα πλάσματα που ζουν σε αυτές.   Όμως σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις μας μπορούν να αναχαιτίσουν αυτό το τσουνάμι από πλαστικό, σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής όπου θα χαράξουν τις δεσμεύσεις τους για καθαρές θάλασσες. Πρόσφατα η λαϊκή πίεση έκανε την Ινδονησία (τη δεύτερη πιο ρυπογόνα χώρα στον κόσμο) να δεσμευτεί ότι θα μειώσει τα πλαστικά απόβλητα κατά 70%!
Τώρα ας βάλουμε στο στόχαστρο και τους υπόλοιπους ρυπολάγνους.

Αν 1 εκατ. από εμάς στηρίξουμε την παγκόσμια έκκληση, ο επικεφαλής του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ θα παρουσιάσει το ψήφισμά μας από το βήμα της συνόδου κορυφής και θα συνεργαστεί για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να καταργήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης -- ώστε να μπορέσει η θάλασσα να αναπνεύσει ξανά. Πρόσθεσε το όνομά σου:

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις θάλασσες!

Όπου κι αν ζούμε, κάθε ανάσα μάς ενώνει με τη θάλασσα. Η θάλασσα παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του οξυγόνου που αναπνέουμε. Αυτή ρυθμίζει το κλίμα και τον καιρό, μετατρέπει το νερό σε σύννεφα που μας χαρίζουν τη βροχή και προσφέρει καταφύγιο στο 80% των ζωντανών οργανισμών της Γης. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη θάλασσα.

Και τώρα η θάλασσα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη βοήθειά μας.

Ο άνθρωπος έχει καταστρέψει την υγεία της και οφείλουμε να επανορθώσουμε. Το θετικό είναι ότι πάνω από το 50% των πλαστικών σκουπιδιών της θάλασσας προέρχεται μόνο από 5 χώρες. Αν στρέψουμε τώρα τα βλέμματα όλου του κόσμου στα πιο ρυπογόνα κράτη, μπορούμε να πετύχουμε παγκόσμια ριζική αλλαγή, για θάλασσες χωρίς πλαστικά. Αυτό που λείπει είναι η κινητήριος δύναμη ...και αυτή είμαστε εμείς! 

Ας απευθύνουμε μια μαζική παγκόσμια έκκληση στις κυβερνήσεις μας, για να σταματήσουν την ασφυξία των θαλασσών.
 Μόλις φθάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα ξεκινήσει στοχευμένες εκστρατείες στις χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο, για να κλιμακώσουμε την πίεση και να τις κάνουμε να λάβουν μέτρα.

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις θάλασσες!
Το κίνημά μας έχει παλέψει σθεναρά για να προστατέψει μαγευτικά τροπικά δάση και απέραντες θαλάσσιες εκτάσεις. Όμως ο χρόνος τρέχει… Ήρθε η στιγμή να σκοτώσουμε τη ρύπανση των πλαστικών, πριν μας σκοτώσει εκείνη.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Dalia, Lisa, Alice, Carol, Danny και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!