Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

πνίγονται στο πλαστικό

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μέχρι το 2050 οι θάλασσές μας θα έχουν περισσότερα πλαστικά σκουπίδια παρά ψάρια.

Είναι ντροπή. Το μισό από το πλαστικό που παράγεται το χρησιμοποιούμε μόνο μία φορά και το πετάμε, προκαλώντας ασφυξία στις θάλασσές μας και τα πλάσματα που ζουν σε αυτές.   Όμως σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις μας μπορούν να αναχαιτίσουν αυτό το τσουνάμι από πλαστικό, σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής όπου θα χαράξουν τις δεσμεύσεις τους για καθαρές θάλασσες. Πρόσφατα η λαϊκή πίεση έκανε την Ινδονησία (τη δεύτερη πιο ρυπογόνα χώρα στον κόσμο) να δεσμευτεί ότι θα μειώσει τα πλαστικά απόβλητα κατά 70%!
Τώρα ας βάλουμε στο στόχαστρο και τους υπόλοιπους ρυπολάγνους.

Αν 1 εκατ. από εμάς στηρίξουμε την παγκόσμια έκκληση, ο επικεφαλής του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ θα παρουσιάσει το ψήφισμά μας από το βήμα της συνόδου κορυφής και θα συνεργαστεί για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να καταργήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης -- ώστε να μπορέσει η θάλασσα να αναπνεύσει ξανά. Πρόσθεσε το όνομά σου:

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις θάλασσες!

Όπου κι αν ζούμε, κάθε ανάσα μάς ενώνει με τη θάλασσα. Η θάλασσα παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του οξυγόνου που αναπνέουμε. Αυτή ρυθμίζει το κλίμα και τον καιρό, μετατρέπει το νερό σε σύννεφα που μας χαρίζουν τη βροχή και προσφέρει καταφύγιο στο 80% των ζωντανών οργανισμών της Γης. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη θάλασσα.

Και τώρα η θάλασσα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη βοήθειά μας.

Ο άνθρωπος έχει καταστρέψει την υγεία της και οφείλουμε να επανορθώσουμε. Το θετικό είναι ότι πάνω από το 50% των πλαστικών σκουπιδιών της θάλασσας προέρχεται μόνο από 5 χώρες. Αν στρέψουμε τώρα τα βλέμματα όλου του κόσμου στα πιο ρυπογόνα κράτη, μπορούμε να πετύχουμε παγκόσμια ριζική αλλαγή, για θάλασσες χωρίς πλαστικά. Αυτό που λείπει είναι η κινητήριος δύναμη ...και αυτή είμαστε εμείς! 

Ας απευθύνουμε μια μαζική παγκόσμια έκκληση στις κυβερνήσεις μας, για να σταματήσουν την ασφυξία των θαλασσών.
 Μόλις φθάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα ξεκινήσει στοχευμένες εκστρατείες στις χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο, για να κλιμακώσουμε την πίεση και να τις κάνουμε να λάβουν μέτρα.

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις θάλασσες!
Το κίνημά μας έχει παλέψει σθεναρά για να προστατέψει μαγευτικά τροπικά δάση και απέραντες θαλάσσιες εκτάσεις. Όμως ο χρόνος τρέχει… Ήρθε η στιγμή να σκοτώσουμε τη ρύπανση των πλαστικών, πριν μας σκοτώσει εκείνη.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Dalia, Lisa, Alice, Carol, Danny και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...