Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα στήριξη από τις ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

«Οι ΗΠΑ στέκονται πολύ σταθερά και υποστηρικτικά δίπλα στην Ελλάδα. Προτεραιότητά μας είναι να δούμε την Ελλάδα να επιτυγχάνει οικονομικά και να βγει από αυτή την οικονομική κρίση, δυνατή, σταθερή και συνεχίζοντας να διαδραματίζει τον ρόλο της ως σταθεροποιητική δύναμη σε ολόκληρη την περιοχή» δήλωσε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Μπράιαν Λάρσον, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Χρήστο Δούκα.
Με τη χθεσινοβραδινή επίσκεψή του στον ΟΛΑ, ο κ. Λάρσον ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ. Ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, ότι μπορεί και έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ισχυρός ενεργειακός κόμβος.
Ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την ενέργεια στην Ελλάδα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι η σωστή στιγμή για την κυβέρνηση να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για το επιχειρείν. Χαρακτήρισε εξαιρετική την παρουσίαση του κ. Δούκα ως προς τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο λιμένας Αλεξανδρούπολης, καθώς και τις πληροφορίες που του παρείχε για τον σχεδιασμό της ανάπτυξής του, τον οποίο, σημείωσε, πως θα παρουσιάσει στους Αμερικανούς επενδυτές μετά και την υπογραφή του νέου «master plan».
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημιχαήλ διευκρίνισε πως στόχος της επίσκεψης και της όλης διαδικασίας των επαφών και των επισκέψεων σε επιχειρήσεις της περιοχής είναι «να στείλουμε ένα μήνυμα αφενός στις τοπικές επιχειρήσεις τις οποίες καλούμε να επανεπενδύσουν χρήματα στη δική μας περιοχή, ώστε να ενισχύσουμε το κομμάτι της ανάπτυξης που επιδιώκουμε και αφετέρου να προσελκύσουμε νέα επιχειρηματικά σχήματα με τη βοήθεια της αμερικανικής πρεσβείας… Πλέον, ως Ομοσπονδία, έχουμε μία στενή απευθείας επικοινωνία με την πρεσβεία των ΗΠΑ, στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα με το τμήμα εμπορίου και εργαζόμαστε στενά και μεθοδικά για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατό καλύτερη επικοινωνία του μηνύματός μας στις ΗΠΑ» κατέληξε.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δώσαμε με σαφήνεια τις δυνατότητες, τους τρόπους και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει ένα ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή από τις ΗΠΑ. Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση θα δώσει καρπούς, δεδομένου ότι τομείς, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα στην καλλιέργεια, οι συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics, αλλά και ο θαλάσσιος τουρισμός, τόσο για το λιμάνι όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, είναι προνομιακά πεδία, τα οποία με κανέναν τρόπο δεν έχουμε το δικαίωμα να τ' αφήνουμε να παραμένουν στην άκρη, πρέπει να τ' αξιοποιήσουμε και η συνάντηση αυτή θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».
http://www.topontiki.gr/article/222492/nea-stirixi-apo-tis-ipa-proteraiotita-mas-i-exodos-tis-elladas-apo-tin-krisi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!