Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκουρλέτης: Διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς -Αντιδράσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Χωρίς να βρεθεί ουσιαστικό σημείο σύγκλησης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων των βρεφονηπιακών σταθμών, στο πλάισιο της σημερινής κινητοποιήσης με επίκεντρο την ανακοίνωση της κυβέρνησης για υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, “ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος και την δήλωση του Πρωθυπουργού, τόνισε ότι η κατεύθυνση είναι ότι πριν από την υλοποίηση των αλλαγών στην προσχολική αγωγή θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα, η επάρκεια των δομών, η εξασφάλιση του προσωπικού
και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους”. Υπενθυμίζεται ότι και πριν μερικές ημέρες σε αντίστοιχη συνάντηση με την ΠΟΠ-ΟΤΑ  ο κ. Σκουρλέτης είχε τονίσει ότι θεωρεί ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, ενώ είχε αναφερθεί και σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.
Συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου
Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, εξήγγειλε ότι θα «εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα» και θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση «επιτροπής διαλόγου» με τη συμμετοχή και των εργαζομένων, αλλά δεν δεσμεύτηκε όπως ζητούσαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι να «μην προωθήσει η κυβέρνηση νομοθετικά την υποχρεωτική μεταφορά των προνηπίων από τους παιδικούς σταθμούς στα νηπιαγωγεία».
Ο κ. Σκουρλέτης, συνομίλησε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, Λίτσα Καλαϊτζή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η θέση της Ομοσπονδίας για την εξαγγελία της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η καθολική ένταξη των 4χρονων παιδιών στην εκπαίδευση και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις υφιστάμενες οργανωμένες δομές αλλά και στους εργαζομένους.
Ο κ. Σκουρλέτης αποδέχτηκε την πρόταση να ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα και δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), και με τη συμμετοχή τόσο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όσο και της Πανελλήνιας Επιστημονικής Οργάνωσης Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ), η οποία εκπροσωπεί το επιστημονικό παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, ώστε να τεκμηριωθούν όλες οι θέσεις του παιδαγωγικού και επιστημονικού έργου που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των σταθμών προς όφελος των παιδιών, των γονέων αλλά και των εργαζομένων, στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την προσχολική εκπαίδευση».
Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Πάντως από την πλευρά της, η ΠΟΕ ΟΤΑ, υποστηρίζει ότι αν δεν βρεθεί λύσει το μέτρο θα οδηγήσει «την διάλυση των παιδικών σταθμών».
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να μπεί στην διαδικασία της έναρξης ενός διαλόγου, με την δέσμευση ότι θα παγώσει η νομοθετική διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του.
«Πρότεινε μόνο έναν διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών χωρίς κάποιο δεσμευτικό χαρακτήρα», τόνισαν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, χαρακτηρίζοντας άνευ ουσίας την σημερινή συνάντηση.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/skourletis-diasfalizontai-oloi-oi-ergazomenoi-stous-paidikous-stathmous-antidraseis-poe-ota/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!