Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΝΔ καταψηφίζει συνολικά το 'τέταρτο μνημόνιο'

Με τη θέση της συνολικής καταψήφισης της συγκεκριμένης συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών προσέρχεται σήμερα στη βουλή η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει χτες το απόγευμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter «για συνενόχους στο μνημόνιο 4 να ψάξουν αλλού! Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα».
Για τη στρατηγική και τη στάση της ΝΔ ενόψει της σημερινής συζήτησης και ψηφοφορίας έγινε αναλυτική συζήτηση στα κομματικά όργανα το τελευταίο διήμερο που κατέληξε στην διατύπωση ενός καθαρού όχι στο συνολικό πακέτο
της συμφωνίας προκειμένου η ΝΔ να μην εμφανιστεί ανακόλουθη με το πολιτικό μήνυμα που θέλει να εκπέμψει για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε και τροπολογία με τα δικά της αντίμετρα καθώς για τη ΝΔ τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι «ψευτοαντίμετρα», ενώ τελικώς θα ψηφίσει υπέρ μόνο της διάταξης που εξισώνει τη φορολογία των βουλευτών με τους πολίτες και πιθανότατα τη διάταξη που αφορά στη μείωση της φορολογίας των αγροτικών εφοδίων.
Εκτενής συζήτηση έγινε και στο συντονιστικό των τομεαρχών προχθές την Τρίτη όπου υπήρξαν και διαφορετικές εισηγήσεις προς τον πρόεδρο της ΝΔ και αναπτύχθηκε προβληματισμός για την τελική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν απόψεις που υποστήριξαν ότι θα πρέπει να ψηφιστούν και από τη ΝΔ διαρθρωτικά μέτρα, αλλά και απόψεις που θεωρούν ότι καλύτερη επιλογή θα ήταν η αποχή των γαλάζιων βουλευτών από την ψηφοφορία προκειμένου να μην βρεθεί εκτεθειμένη η ΝΔ σε κριτικές για στείρα αντιμνημονιακή στάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός κατά κάθε σκέψης για αποχή και επικράτησε η άποψη πως πολιτικά θα πρέπει να καταδικαστεί και να χρεωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ η συμφωνία αυτή ως τέταρτο μνημόνιο. Σύμφωνα με γαλάζιο στέλεχος «με εξαίρεση τα δημοσιονομικά και τις περικοπές, ένα 30-40% των διατάξεων θα μπορούσαν να ψηφιστούν, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση θα δινόταν θολό μήνυμα στην κοινωνία για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης».
http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!