Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Νέα καταδίκη από ΟΗΕ της πυραυλικής δοκιμής της Β. Κορέας (Βίντεο)

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν και την τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας, απειλώντας με διεύρυνση των στρατιωτικών και οικονομικών κυρώσεων που εφαρμόζονται από το 2006 εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές πυραύλων απειλούν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Πιονγκγιανγκ. Αφού ανακοίνωσε ότι ήταν επιτυχής η δοκιμή της Κυριακής, ισχυρίστηκε ότι δεν πράττει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμα του ελάχιστου

μέτρου της αυτοάμυνας απέναντι στην «ολοένα και αυξανόμενη αμερικανική απειλή». Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά την ανακοίνωση του ΟΗΕ, αποδίδοντάς την «στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους ακολούθους τους».



http://www.sahiel.gr/2017/05/katadikazei-o-oie-tin-pyravliki-dokimi-tis-boreias-koreas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...