Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Αχτσιόγλου: Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές

Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά.
Σύμφωνα με την υπουργό, η περικοπή αυτή είναι κατά μέσο όρο 9%. Η υπουργός τόνισε μάλιστα ότι με το «ταβάνι» του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η κ. Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα «πιάσει» όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.
«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τις ομαδικές απολύσεις, η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/axtsioglou-ta-23-ton-sintaxiouxon-den-tha-pligoun-apo-tis-perikopes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...