Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σόιμπλε: Καμία απόφαση για το χρέος πριν το 2018

Ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της Γερμανίας ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με την εφαρμογή με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, θα συζητηθεί μετά το πέρας του προγράμματος στα μέσα του 2018, δεν έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Υποστήριξε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο «πέρασε» τα απαιτούμενα μέτρα, τονίζοντας, όμως, ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, αναφορικά με ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος» για την εκταμίευση της δόσης. Επανέλαβε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό
πρόγραμμα, χωρίς πάντως το Ταμείο να παραβιάσει τους κανόνες του, ενώ τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό ζήτημα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το όλο θέμα θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε αρκετά κοινοβούλια και να εγκριθεί.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το θέμα του χρέους προκειμένου να προχωρήσει θα πρέπει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα πρέπει να λάβει άδεια από το κοινοβούλιο της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του στον υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να δεσμευτείς».
http://www.newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!