Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σόιμπλε: Καμία απόφαση για το χρέος πριν το 2018

Ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της Γερμανίας ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με την εφαρμογή με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, θα συζητηθεί μετά το πέρας του προγράμματος στα μέσα του 2018, δεν έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Υποστήριξε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο «πέρασε» τα απαιτούμενα μέτρα, τονίζοντας, όμως, ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, αναφορικά με ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος» για την εκταμίευση της δόσης. Επανέλαβε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό
πρόγραμμα, χωρίς πάντως το Ταμείο να παραβιάσει τους κανόνες του, ενώ τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό ζήτημα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το όλο θέμα θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε αρκετά κοινοβούλια και να εγκριθεί.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το θέμα του χρέους προκειμένου να προχωρήσει θα πρέπει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα πρέπει να λάβει άδεια από το κοινοβούλιο της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του στον υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να δεσμευτείς».
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...