Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στήριξη - παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας από Γιούνκερ

Του Νίκου Μπέλλου    nbellos@naftemporiki.gr   
 Σαφέστατη παρέμβαση - στήριξη της Ελλάδας σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή έκανε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την Ταορμίνα της Σικελίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της ομάδας των επτά περισσότερο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.   Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου και παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Κομισιόν αφού επισήμανε ότι αυτή τη φορά και σε αντίθεση με τις προηγούμενες (συνόδους) δεν χρειάζεται να
συζητήσουμε για την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που συζητούσαμε γι’ αυτήν, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα τα πάει καλά και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να σεβόμαστε το έθνος αυτό».
 Είναι σημαντικό ότι η παραπάνω παρέμβαση δεν έγινε υπό μορφή απάντησης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αλλά ήταν μέρος της εισαγωγικής ομιλίας του κ. Γιούνκερ. Με άλλα λόγια ήθελε να την κάνει για να στείλει μηνύματα, διαφορετικά δεν θα αναφερόταν σε ένα θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου G7. 
 Όλοι γνωρίζουν την αγάπη του προέδρου της Κομισιόν για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, μάλιστα αρκετές φορές αυτή η προτίμηση που έχει για τη χώρα μας έχει προκαλέσει δυσφορία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως την περίοδο της μεγάλης κρίσης του 2015. 
 Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ παρακολουθεί πολύ στενά τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που γίνονται σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα. Και την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έμεινε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του και ενημερωνόταν για την εξέλιξη της συζήτησης στο Εurogroup. 
 Η Κομισιόν μπορεί να μην έχει αποφασιστικό λόγο στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, γιατί αφορά τους δανειστές, τα κράτη - μέλη, ωστόσο και ο κ. Γιούνκερ, αλλά και ο επίτροπος Μοσκοβισί προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικά υπέρ της λύσης, επισημαίνοντας συνεχώς την ανάγκη να υπάρξει συνολική απόφαση ώστε η χώρα να βγει από την επταετή κρίση. 
 Η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν από την Ταορμίνα εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. 
 Όπως επισημαίνουν στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ όσο πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα με δημόσιες δηλώσεις του, αλλά και παρασκηνιακά θα επιδιώξει να επηρεάσει προς την κατεύθυνση μιας συνολικής απόφασης, η οποία θα περιλαμβάνει και το χρέος. 
http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!