Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μείωση της εθνικής σύνταξης «συστήνει» το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «εμμονή» με το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας και τις συντάξεις, τις οποίες άλλωστε θέλει να συμπεριλάβει στον ενισχυμένο «κόφτη» μετά το 2018. Αυτό που χρίζει προσοχής είναι το γεγονός ότι στην πρόσφατη έκθεση του Ταμείου, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ποσό της εθνικής σύνταξης, το οποίο κρίνεται υψηλό και προτείνεται η μείωσή του…
Τα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης είναι σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ, υψηλό ποσό και γι’ αυτό συστήνουν την επανεξέταση της εθνικής σύνταξης, όχι πάντως το αμέσως επόμενο διάστημα. Αλλωστε, γι’ αυτό το επόμενο διάστημα, που σχετίζεται κυρίως με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την λήψη προληπτικών μέτρων εκ μέρους της Ελλάδας, το ΔΝΤ διατηρεί το ζήτημα των συντάξεων σε περίοπτη θέση.
Ως γνωστόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την «ένταξη» των συντάξεων στον «κόφτη»
που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2018. Παράλληλα στην πρόσφατη έκθεση Βελκουλέσκου, το Ταμείο σε νέα μείωση των συντάξεων και σε δομικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, για τον εξής λόγο: Εκτιμά ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις εξακολουθούν να είναι υψηλές και «αρμέγουν» ένα άκρως σημαντικό ποσοστό από τον προϋπολογισμό του κράτους.
http://www.sofokleousin.gr/archives/334132.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!